Powered By Blogger

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Mansikoita, auringonlaskuja ja kapeampia reisiä odotellessa


KEVENTÄVÄ SALAATINKASTIKE


Mites se sun pääsiäinen meni? Hartaissa tunnelmisa kirkosa ja paastoten? Ulkoillen ja maltillisesti herkutellen, vain yks muna päiväsä? Suursiivouksen merkeisä?


Ei munkaan. Kävin kyllä easylla pari kertaa, mutta söin ne kalorit yhessä silmänräpäyksesä takasin. Ja söin usiammanki silimänräpäyksen ajan.. Ukko sen sijaan valehteli mulle päin naamaa että oon muka laihtunu. Miten, jos puntari on aivan eri mieltä? Kannattaako ees käyä puntarilla ku se näyttää aina vaan isompia lukemia? Kannattaako unohtaa koko puntari ja keskittyä olotilan kohentamiseen? Tuleeko sillon herkuteltua helpommin, kun ei kyttää lihomista? Vai lihottaako painon kyttääminen ja stressaaminen enemmän? Miksi mää ees laihutan?


Siksi, koska KESÄ!!!!!  Jos sattuski tulemaan lämmin kesä, ettei tarvis käyttää pitkiä housuja ja softshell-takkia!! Voispa pittää shortseja ja minihametta! Pakko saada senttejä pois reisistä ja mahasta! Apua, kesä on tulosa ja reidet hankaa yhteen! Tiiätkö mitään kamalampaa???


Tiiäkkö ne hypoxi-hoijot? Ookko nää kokeillu? Siinä hypoxihoijosa mennään semmoseen ihime sammioon lojumaan kaheksi tai nelijäksi päiväksi tai kuukaueksi ja se jotenki sulattaa susta ihrat pois iliman että sun tarvii tehä mittään. En tiiä saako siinä syyä sipsejä tai juua kuoharia yhtä aikaa? Voi olla että ei. Se on kyllä aika kallista, about sata euroa tunti ja hoitokertoja pitäs ottaa tusinan verran. No mulla ei nyt ehkä just ole siihen rahaa kun mun ulkomaanmatkat, viis urheiluautoa ja kymmenpäisen henkilökunnan palakat vie niin ison siivun mun työttömän tuloista joten piti keksiä halavempi keino hiostaa ihtiä. Siis muutenki ku ramppaamalla työkkärisä. Softshell-vaatteet on kauhian hyviä siihen, ne pitää kaiken sisällään. Mää oon itekki semmonen, joten tunnen niihin suurta sielunyhteyttä.


Unoha siis kalliit hypoxi-hoidot, osta softshell-takki (ja jos mahollista, myös housut!) ! Olotila on just sama. Kaikki hiki, minkä oot jo hikoillu ulospäin, tunkeutuu takasin sissään tehostaen aineenvaihuntaa, sillä softshell ei päästä ulos mittään! Sisään se imee sun omien eritteiden (hyi, siis hien!) lisäksi myös ulukoa päin tulevan kosteudenkin ilmasta ja hypoximainen vaikutus on valmis! Voit tehostaa vaikutusta vielä vaikka käärimällä mahan ympäri rullallisen elmukelmua!

Mutta että se kesä! Panikoin jo. Jos pääseeki biitsille ja uimapuku ei mahukkaan enää päälle!! Jos nään kesällä jotaki vanahoja tuttuja ja ne kattoo että onpa tuoki lihonu ja rupsahtanu!! Melekeen toivos (taas) kylymää kessää noitten perusteella. Mutta olishan se aivan ihanaa nauttia jaffaa biksuissa omalla nurtsilla, kulukia hiaton toppi päälä rantabaa..öhh...kahavilasta kottiin hiostavana kesäyönä. Käydä lasten kans merellä kahlaamasa niin kauas että omat pyyhkeet rannalla muuttuu silimisä pienenpieneksi pisteeksi. Istua ystävän kans etuterassilla parantaen maailmaa lasillinen kerrallaan, katellen auringonlaskua ja vielä sen jälkeenkin nauttia kuumankostiasta kesäyöstä. Paistaa makkaraa oikialla tulella (mielellään ulukona) ja syyä sitä ulukona pikku sinappinokareiden kera natustellen. Poimia ensimmäiset mansikat, jotka aurinko on helliny makeiksi ja lämpimiksi.
Yhtenä juhannuksena mulla oli pääsä pipo! Siitä on kuvaki jos et usko. Hyrr, näillä korkeuksilla taitaa olla parasta unohtaa shortsit ja minihammeet ja keskittyä selkäläskien sijasta olotilan kohentamiseen.


Oon mää kyllä jo ollu kevätfiiliksissä tuosta jatkuvasta räntäsatteesta huolimatta ja kuunnellu kesäsiä lattareita. Se tunne, kun aurinko sattuu paistaan pilvettömältä taivaalta, ajat autolla puhasta, leviää tietä kiireettä ja radiosa sua laulattaa kesäbiisit, uuuu!!

Enkä mää jaksa aina muistaa biisien oikeita sanoja, laulan vaan menemään. Robinilta on tullu uus ihana kesäviisu, siinä on pikkasen epsanjalaista tunnelmaa kitaralla luotuna. Tiiäkkö sen? Se mennee jotenki niin että "mun ranteet hyörii pullaa pullaa, pullaa pullaa…. ja päälle voisullaa sullaa, sullaa sullaa… mun ranteet hyörii pullaa pullaa, pullaa pullaa… ja päälle raesokeriaaaaaaa…. sit ne paistetaaa-aaa-aaaan……..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?