Powered By Blogger

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäishanukas



Hyi kamala et kyllä usko mitä menin tekemään! Mikä mua vaivaa!?! Latasin instagramin! En mää kyllä tee sillä mittään. Minä, joka ostin vasta ekan älypuhelimeni puoli vuotta sitte! Face ja kömpelö bloggaus on ainoita mitä oon suostunu aikasemmin kokeileen. Tää on lopun alakua, sanon minä! Kohta mää varmaan alan ladata sinne jotaki salaatin kuvia ja saliselfieitä, kääks! Siihen tää tullee menemään vielä! Ku antaa pirulle pikkusormen.. Mun jälkikasvuni latas sen niin pitihän munki sitte liittyä joukkoon kontrolloivan natsi-äidin ominaisuudessa. Vitsit, tuohan oliski ollu hyvä, miksen sitä tajunnu laittaa käyttäjänimeksi? Oma lapsi on ainua ketä seuraan ku en oo koskaan oikein perustanu julkkiksista. Ehotappa sää ketä kannattas seurata? Onko jollaki jotain mielenkiintosta sielä? Onko sulla? Voin seurata sua jos on.


Ei kai se auta ku alakaa ladata kuvia sinne kauhiaa tahtia. Joka päivä vähintään viistoista kuvvaa ei mistään kiinnostavasta! Ei kai mun elämäsä oo mittään niin erikoista että sitä kannattas kuvata ja vielä pistää tyrkylle muille?
Mulla on ollu tapana ottaa vitsillä erityisen huonoja kuvia reissuilla. Esim hotellihuoneen ovesta ja tyhyjästä ruokalautasesta. Kuulostaa ehkä pölijältä, mutta (pölijähän sitä oonki ja niin oot sääki kun mun kaveri oot, haha) kummasti niistä aina muistaa mitä tapahtu just siinä tilanteesa ja ylleensä alakaa naurattaa hirviästi. Niitä on jopa hauskempi kattua kun ns. ”tavallisia” lomakuvia. Joo tiiän, hullulla on halavat huvit.

Määpä alanki laittaan instaan (kato ny, alakaa jo tulla slangisanoja..) paskimpia kuvia ikinä! Hahaa! Kyllä sieltä joku yypee eli ylläpito mut vielä bännää eli kickaa eli potkii pihalle. Ostin  vastikkään ihanan värisen kaitaliinan pääsiäiseksi, otanpa kuvan siitä, klik. Luutusin keittiön lattian ja se kiiltää nyt ihanasti, klik. Ulukona paistaa aurinko, otanpa kuvan vastavaloon lehettömästä puusta, klik. Onneksi on pääsiäinen tulosa niin voi laittaa munan kuvia. Miten sää, meinaakko ite? Maalata tai kuvata munia? Pistää suuhun ainaki?


Tänä vuonna me ollaan kerranki koko perhe vappailla ihan koko helevetin piiii iiii iiiii iiiii iiiiitkä pääsiäinen. Nähtäväksi jää kuinka kova kriisi saajaan aikaseksi täälä nelijän seinän sisällä möllöttäesä. Mulla on viime vuosina vähän jääny jäläkeen laihuttamisen lisäksi myös tuo pääsiäisen valamistelu, mutta yks asia on näyttäny vakiintuvan sitkiään, pääsiäiskakku! Tänä vuonna aattelin tehä oman versioni överikakusta. Ehkä jottain raikasta ja terveellistä ja päälle kahavin kans konjakki? Niin että se överi ei oiskaan siinä kakusa? Tuuppa sääki sitte maistaan!


Överit tiejosa siis, ellei sitte meijän perheelle satu pääsiäiseksi ihmeellinen mehujäädietti. Eilen päiväkoin ovella kuulin ku joku ei-niin-vastuuntuntonen äiti sano että ”toin vaan tämän lapsen hoitoon ku toinen oksentaa”. No kiva ku toit ees toisen? Noro ei tuppaa kiertään teillä koko perhettä? Aattelikko että me muutki saajaan osallistua teijän perheen yhteiseen viikonlopunviettoon? Nyt ootellaan kuka saa saman tauin ekana. En halua voittaa tätä kisaa. Pari muutaki äitiä oli siinä kuulemassa saman, näin silmittömän kauhun heidän silmissään. Luvasa saikkupäiviä töistä toisille, määhän oon jo työtön niin jouvan sairastaa. Pittääpä lähtä kauppaan täydentään mehujäävarastot. Jee, heleppo painonpuotus tiejosa. 
Ei kai se haittaa ku eihän pääsiäisenä muutenkaan syötäs mittään terveellistä. Ihan vaan sokeria, rasvaa ja eekoodeja. Mämmiä kuohukermalla ja vaniljakastikkeella, pashaa, hitokseen suklaata, kermaperunoita, lampaita, rahkapiirakoita, bebejä, pääsiäiskakkuja, ynnä muuta pääsiäisen mättöruokaa.


Oon mää vähän kuiteski laittanu pääsiäistä. Oon yrittäny (!) raivata taloa sivistyneempään kuntoon ja kaivellu kaikki vanahat tipukoristeet kaapista ja ripotellu niitä pitkin keittiötä. Meillä on täälä kotimökisä ympäri vuojen ns. kestokoristeita joka paikasa, mitä ei kukkaan ota pois. Tai siis mää en ota ja muille ei oo niin väliksi. Ne kyllä jaksaa aina huomauttaa että miksi keittiösä on huhtikuusa jouluvalot, jääkaapin ovesa paperitonttu, ikkunasa pääsiäismunakoriste, jiiännee, sielä ja täälä. Vaan eivätpä ite niitä ota pois ja mua ne ei haittaa lainkaan. Pistin nyt kuitenkin vähän lissää pääsiäismatskua esille, että saisin loihdittua kevväisen tunnelman.

Virpojien tuomat pajunoksat pistin maljakon sijasta roikkuun keittiön kattolampusta. Vähän erilainen mutta tosi kivan näkönen idis! Virpojakki roikku siinä aluksi, vaan niillä meni niin äkkiä veri päähän että piti ottaa ne alas ku rupesivat mariseen. Löysin kaapista ihanan tipukoristeen joka on ollu mulla jo ihan pienestä asti, lasten kerhosa tekemiä tipuja, pussitolokulla trullien tuomista virpomisoksista nyhdettyjä höyheniä, sekä värikkäitä minisuklaamunakarkkeja, joista on sittemmin tullu pääsiäisen vakkarikoristuksia. Jos en ihan väärin muista niin laitoin just ne munat koristeeksi pääsiäisenä ömmmm kakstuhatta? Saatto olla ysiysiki. Sillon ne olis vielä voinu syyä, ehkä ei ennää.. Ne oli ns. entisen elämäni (eksän) aikaan mukana erräällä mökkireissulla Kalajoella. Sinä pääsiäisenä muuten otettiin mökin terdellä arskaa biksuissa! Juu-u, meren rannalla vielä!


Näin sitä vanaha muistelee. Kumma ettei mun pääsiäismuistoihin kuulu lainkaan mittään pääsiäisruokia, ihan vaan juomia? Onko sulla hyviä pääsiäismuistoja? Kerrokko mullekki?


Haluakko kuulla pääsiäisaiheisen vitsin? Ei se mitn, kerron sen kuitenkin! Tiiäkkö mitä eroa on pienellä ja isolla pääsiäisnoidalla? Pieni toivoo saavansa yllätyksen munasta.


Jos oot blondi niinku minä niin hokaset tuon varmaan muutaman päivän pääästä. Sitä ootellessa, vietäppä sinäki oikein lepposa pääsiäinen olit sitte töisä tai vappailla! Jos käy aika pitkäksi niin kato netistä olisko Martoilla mittään duunia sulle.. Mulla on ollu tylsää viimeksi vuonna 2006, joten en ennää muista minkälaista se on.  Leikitäänkö teillä pääsiäisenä sitä munanpiilotusleikkiä? Meillä on leikitty sitä aina. Varsinki nyt ku on lapsia, mutta se on nykyään vähän erilaista.

TÄÄ VARMAAN TIETÄÄ SEN LEIKIN..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?