Powered By Blogger

torstai 30. marraskuuta 2017

Hyvinvointijoulukalenteri!


I SPEAK SARCASM AS MY ÄIDINKIELI


Kiesus, mikä tahti! Juokse sinne, tuu tänne, tee sitä ja muista tätä! Mun elämä on tämmöstä joka vuosi tähän aikaan. Sitte ku on liikaa tekemistä, ei oikein ossaa alottaa mistään ja sitte käy niin että loppupeleisä ei saa mittään aikaseksi. 
Mulla olis nytki sata koulutehtävää, milijuuna hommaa (ostokset, siivoukset ja leipomiset) miten saaja lapsen synttärit järjestettyä kolomen päivän päästä. Sitä ennen kaks kiireistä työpäivää ja tänään, yks vapaapäivä. Ja mitä mää teen?

 Päivitän fasea ja instaa. Kirjotan blogia. Joulukoristelen. Pakenen kodinhoitohuoneeseen pyykkäämään. Pyykkikasa on mun turvapaikka. Vaikka se on viimesenä tärkeysjärjestyksesä, meen aina viikkaan pyykkejä kun alakaa ahistaa ja hommat kaatua päälle. Eikö tuntus että ennemminki kannattas tehä jotain siltä pitkältä listalta kiireempiä hommia? Juuei. Pyykit comes first, aina. Oon kertonu tästä sulle before. Onko sulla vastaavaa turvapaikkaa tai -puuhaa, tai ylipäätään tuommosta ongelmaa?


Tomorrow on joulukuun ensimmäinen päivä. Tekis mieli koristella, laittaa jo kuusi! Oon joulupöpi! Laittaa telekkarista näkymään the joulukalenteri! Onko sulla jo joulukalenteri? Minkälainen? Mulla on pari sulosta kuvakalenteria. Laitan ne jesarilla seinään joka vuosi.


Joulukalenterithan on yleensä täynnä herkkuja. Pikku suklaanamuja, tai vaikka salmiakkia. Jokku saattaa askarrella sellasen itelleen ja täyttää lempiherkuillaan, namuilla tai vaikka taikajuomalla. Heleppo vinkki on ostaa kalijakori ja lyyä siihen vaan numerot 1-24 päälle! Saakohan ees nykyään kalijakoreja vai oonkohan vanhanaikanen… Onkohan ennää muitako pelekkiä tölökkikeissejä.. Emt. Eniveis. Nyt on se aikako pittää ämpätä sokeria. Jokku alottaa torttujen vetämisen jo lokakuusa, onhan joulusuklaatki jo ilmestyny sillon kauppoihin!


Sen sijaan, että päättäsit syyä joulukuun jokasena päivänä enempi mässyjä mitä normaalisti (ja sitte vielä ihimettelisit miten niitä joulukiloja tullee niin monta parisa joulupäiväsä!), mietippä millä sen vois korvata! Onhan olemasa liikunta- ja ruokapäiväkirjoja, reenikalentereita, satokausikalentereita, kuukauen kyykkyhaasteita ymps. Ja kuitenki päätät – korostan, iteppä päätät! -  vetää kuukauen joka päivä hiukan enempi sokeria ja rasvaa. Voi miten hieno idea.


Joo-o, mää oon pirun kiireinen. Mulla on tappotahtisia töivuoroja, opiskelua noin viiskyt tuntia viikosa, lapseni, kotitalo, kaikkia mahollista tekemistä. Pimiänä aikana oon melekein koko ajan väsyny. Tungen suuhuni kaikkia mässyä, niillä muka vähän "juhulistan" ja katkasen rankkaa pimiää arkia. Mää niin haluaisin tuntia oloni energiseksi ja ees vähän kevyemmäksi. Tavata ystäviä. Kummitytön synttärikki on jääny välistä kiireen ja sairastelujen tautta. Mää haluaisin olla ilonen ja ehtiä nukkua! Yäää!


Joulukuu tuppaa oleen useimmille henkilöille kaikkea muuta ku pitkiä yöunia ja hyvinvointia. Töisä kiire kärjistyy, pimeä aika verottaa voimia, varsinki ku ei vieläkään oo sitä lunta! Pikku herkku sillon tällön (parin minuutin välein)  ilahuttaa, pikkujouluisa saa syyä ja juua niinku ei ois huomista. Vuosi loppuu, laiharit loppuu, aika loppuu, oma hyvä olo loppuu... "Kyllä mää sitte tammikuusa taas alotan"..


Nåmutta, jospa jättäski nyt suklaat ostamatta ja vähän priorisois! Koska opiskelenki excel-mestariksi, voisin ilahuttaa ihtiäni tekemällä maailman upeimman excel-joulukalenterin! Ja hitto siitä tullee niin hyvä, että jouvun patentoimaan sen!


Juu excel-kalenteripatentti on vielä ajatuksen asteella, mutta joka tappauksesa aion tehä itelleni ihan uuenlaisen joulukalenterin! Luukkujen takkaa paljastuu kaikkia sikamukavaa ja ihanaa! Zumbaa! Säbämiä kaverin kans! Lasten kans piparien leipomista! Lenkkeilyä ystävän kans! Pitkä puhelu kaukana asuvan frendin kans! Jouluvaloja ja -koristeita! Mitähän?... Rrrrakastaisin…… pitkiä yöunia…… hyviä viinejä…….. ja jonku ihanan reissun suunnittelua!


Lähikoulupäiviä mulla misiis monimuoto-opiskelijalla on joulukuusa vaan kaks. Hyvinvointikalenteriin tullee niitten päivien kohalle merkintä ”SAAN opiskella”. Ne on osa mun koko vuojen ja tulevaisuuen hyvinvointia. Työpäivät ravintelisa tulee oleen täsäki joulukuusa sellasia ku ne oli aiempinaki vuosina, seuraukset samoten, lue TÄSTÄ jos et muista tai tiiä. Niitten päivien kohalle kirjotan ”tänään saan nukkua”. Sillä nukkuminen – ja korkeintaan silmien räpyttely lasketaan niinä päivinä kotia raahautumisen jäläkeen hyvin suoritetuksi päiväksi.


Teeppä sääki itelles semmonen kalenteri, vaikka ennakkosuunnitelmaksi ens vuojelle, ja ylläty sitte ens joulukuusa positiivisesti ku silimien alla ei ookkaan niin tummia sokerisilimäpusseja ja joulu aiheuttaa pikkusen vähemmän ressiä.

 

Nau, lets put on the tonttulakki änd lets nautitaan the joulun odotuksesta! Pus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?