Powered By Blogger

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Ookko ajatellu?


CLOUD NUMBER 9


Voi vattu! Mua stressaa! Kerronko mikä kaikki? No siinähän tuli jo vastauski. Kaikki! Mukaan lukien se että oon tunnesyöjä. Just nyt oon pirun ilonen siitä, että alotin ruokapäiväkirjan pitämisen! Muuten hakisin pahavilaatikosta uuen sipsipussin ja avaisin viinipullon. Söisin kaikkea mässyä mitä kaapeista löytäsin. Ja sitte vatuttas vielä enempi! Ja jos nyt aattelit että mitä varten tuollaki on pahavilaatikollinen sipsejä kotona, että onpa pölijä eikä kuulosta terveelliseltä,niin haluaisin muistuttaa että Taffel lähetti ne mulle ihan mun tahtomatta! Lue vaikka tuosta -> Broadways
Mansikakki makso kaupasa kuus euroa / säälittävän pieni puolen kilon rasia! Voihan vatun vattu! Yritä siinä herkutella terveellisesti! Palijon halavemmaksi tullee syyä jotaki epäterveellistä! Voi vattu!


Mässyttämisen sijaan meen pihalle vilikuileen auringonlaskua ruttusen ressiohtani alta, keitän pannullisen teetä ja kiroilen. Voihan vattu jos ei auta!


Välillä pittää kyseenalastaa vanahoja tottumuksia ja ommaa ajatusmaalimaa. Käviki niin, että oli vappaapäivä ja mulle sattu siunaantuun vähän miitaimia eli aikaa iliman perhettä.
Heti alako ajatus kiertää sammaa kiekkaa niinkö Räikkönen Nurburgringin rattaa.
Pari tuntia päivällä luppoaikaa ku muu perhekunta on menosa:
"Pitäskö siivota? Käviskö lenkillä? Kaupasa pittää ainaki käyä. Ihanan lämpimästi porottaa! Jos ajas rantaan kattoon sinistä liplatusta. Joo! Sinne jätskille! Ai niin munhan piti rajottaa herkuttelua ku piän sitä ruokapäiväkirjaaki. No voishan sitä polttaa yhen tupsluurin sallaa. Olispa terde ja juomaa. Vappaapäiväki, vois illalla siemasta viiniä!"


Niin mikä se tuommonen juttu on että ku on aurinkoista, lämmintä, vappaata, pittää heti alakaa
”nauttia täysillä” ja vettää jotaki nautintoaineita?? Miksei vaan voi olla siinä merenrannasa omasa rauhasa ja katella merta? Onko käesä oltava aina tupakka, pullo tai jäätelö? Tai vähintäänki älypuhelin??? Ookko aatellu?


Ajoin merenrantaan hopianvärisellä pikku mastallani. Kattelin merta ja mietin omiani. Oli hetki aikaa. Radiosa soi hilijasella Despacito. Vastarannalta nousi savua. Tai ei nyt sentään vastarannalta, ei mun uuet rillit niin tehokkaat oo että Ruotsiin asti näkis! Sanotaan nyt että jostaki siitä sivulta, niemennokalta, jonku mökin pihasta. Sielä joku kulotti.

Lokkeja lenteli siinä ympäriinsä. Mietin meniskö kauppaan vai kottiin siivuaan. Tai jos jäiski tähän?
♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫

Ei tehny ennää mieli jätskiä eikä tupakkia. Aurinko kimmelsi ihanasti meren pinnasta ja pikku mastan sisällä oli lämmin auringon paahteesa. Kaikki muu oli ylimäärästä.

Mutta sitte sinne tuli joku muuki. Ekkö nää tajua että tulin tänne olleen rauhasa! Ajele muualle siitä!! Älys onneksi lähtiä eikä tullu esim höpöttään jotaki. Se se olis ollu ressaavaa ja pilannu täysin mun oman hetken! Mää tarvin yksityisen rannan!


Rauhallinen hetkeni saa jatkua. Hengitän syvempään, alan miettiä ”oikeita asioita” ja jätän tehtävälistalla itteni ressaamisen.
♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫

Ei helevetti, taas joku. Se onneksi tajus heti kääntyä pois ku näki että täälä on auto. Seki olis varmaan halunnu tulla tänne oleen rauhasa. Mää olin täälä ensin!


Jotku ihimiset vaan tarvii enemmän omaa aikaa ja rauhaa. Talavella ei voi oikein mennä rantaan tuijottaan merta. Tai voi, mutta jäätyny meri ei nyt oo ihan sama asia ku kesällä, ku aurinko kimmeltää veden pinnasta, meri kohisee ja suhisee, tuuli heiluttelee rantapusikkua, itikka inisee korvan juuresa…


Ookko aatellu että nautittas nyt kesästä ja niistä pienistäki kesäsistä hetkistä mitä on.

Esmes ku muut nukkuu ja saat juua kahavit rauhasa takapihalla.

En nyt keksi muita. Pukkas taas kiireen ja hälinän. Voihan vattu. Mutta rentouvu sää jos voit! Vi ses!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?