Powered By Blogger

keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Juhannus on jo oven takana, avaatko?





                                                             Juhannusmusaa nälkäisille
                                   (Pastorin tyttäreltä tullu uus ruoka-aiheinen viisu, katoppa!)

Aaah, ihanan hiljasta. Shh!

On aamu, kello vasta vähän päälle kaheksan. Kaikki muut nukkua tirsottaa, minä kirjotan sulle ja hörpin kahavia. Kyllä nukkusin itekki jos ei olis töihin meno! Ei ne aikaset aamut nyt niin ihania oo että vasiten nousisin ennen sianpieremää istuskeleen. Vielä yks aamuvuoro ja sitte kirmaan vapaalle! Haaveilen lenkkeilystä lämpimäsä kesäsääsä, mutta jalat on niin tukossa etten kohta pysty käveleen enää. Kyykkyyn ei kannata ees yrittää, kirraa, auu. Ai miten niin mää käyn liian harvoin hierojalla? Vastahan lokakuusa kävin.. Tää meni taas perinteisellä kaavalla; aloin kaivata hieronta-aikaa vasta kun olin jo niin jumisa, etten voi urheilla. Jos tää liikkumattomuus ja jumi jatkuu, en voi kohta enää ees penkkiurheilla. Liike on lääke, tiiäthän sää.


Muutenki ollu niin haipakkaa koko kesäkuun, ettei oo joutanu jumpallekaan ollenkaan! On ollu kaikkia tekosyitä niinkö jatkuvat iltavuorot, flunssa, lapsen harrastusmenot, sekä yks ylimääränen aikaavievä juttu mistä kerron sulle myöhemmin. Se on viela ullatuuuuus.. Ja kuule, easyki otti ja lopetti!!


Mää oon nyt ollu siis liikkumatta yli kolome viikkua ja se on mulle pitkä aika. Ihan liikkumatta.
No ei vaan jumpatta ja lenkittä. Työ keittiösä on yhtä pakarajumppaa ja nostoja mitä painavemmilla ja hankalimmilla erikokoisilla ja –muotosilla painoilla, mutta onneksi kans vatsalihasreeniä ku saa välillä nauraa ihan maha kippurasa työkaverien kans. Ne jotku on vaan ihan hulluja! Silleen hyvässä mielesä. Ei mun kans muut pärjäiskään ja sää varmaan tiiätki jo sen. Miten tylsää oliskaan iliman huumorin kauniita kukkasia. Ja kielikukkasia. Ja sananmuunnoksia..

En tiiä oonko menettämäsä liikuntakyvyn lisäksi kuulonki. Joko oon niin vanaha? Töisä kaikki tiskikoneet ja sekottimet ja vatkaimet ja uunit ja radio ja työkaverit huutaa yhtä aikaa enkä kuule mittään! Oon koko ajan että "mitää? täh? mitä sannoit?"


Välillä ehtii töitten ja kaiken mölyn keskeltä kuulla vähän mitä radiosa huuetaan. Oon ruvennu kääntään mankan sitkiästi radio rokille työvuoroni alettua ku en jaksa kuunnella sitä yhtä ja sammaa poppijumputusta kaheksaa tuntia putkeen, varsinki ku ne on ne tasan viis biisiä mikkä sielä kissillä ja energyllä soi koko ajan. Muutenki niillä kanavilla rupes oleen aivan outoja juttuja ->

Osta uusi tuorepuuro. Makuina mansikka-vadelma ja vartalo-kookos.     Täh??...

Kesäbiisin hula hula esittää Robin ja Neljä Matoa.      Siis anteeksi mitä??

Mutta onneksi kohta alakaa vappaat!! Jospa niitten aikana kuuloki palautus? Kuus päivää ja sisältää jussin. Siis jussin niinku juhannuksen. Selvensin varalta ettet luule, että meillä kuuluu joku Jussi aina vapaille työsuhde-etuna kaveriksi. Vaikka kivahan seki olis.. Tuskin työkaveritkaan panis vastaan tai siis vastustas.


Paitövei, mullaki pitäs olla töisä samallai mahollisuus kuntoilla niinku vaikka palomiehillä! Sillon ku ei just oo asiakkaita ja ei saa millään aikaa kulumaan, niin olis kiva vähän jorata, vetästä säbämiä tai zumbaa, tai lankuttaa työkavereitten kans - tai niitten ärsyttämiseksi, hehe - eikä pyyhkiä jotaki saakelin hyllyjä ja pilikkua vihanneksia! Ei silleen kulu aika vaan.... ajatus katkes. Ihan normaalia nykyään. Au sattuu koipiin, au sattuu hartioihin. Voi ku sais hieronta-ajan. Katonpa vakkarihierojani, MS:n, nettisivulta olisko aikoja.


Pistin silmät kii ja toivoin oikein kovasti. Oispaoispaoispaoispaoispa ja oli !!! Peruutusaika mun vapaapäivänä! Kävipä mieletön munkki! Jussin allaki vielä sopivasti, niin saa MS:n käsittelyn jäläkeen vaan olla ja öllöttää. Jussina ei piäkkään urheilla vaan syöpötellä!
Oon jo miettiny mitä meillä syötäsiin jussina. Nää kaikki perustuu täysin epärealistiseen odotukseen helteisestä juhannuksesta. Eli ku sattaa, tuulee pirusti ja miljoonat itikat inisee ja yrittää imiä mut kuiviin, todennäkösempää on että syyään sisällä pakastepizzaa..


Juhannusmenyyyni
Grillattuja possun ulkofilepihvejä ja pico de galloa
Pekoniin käärittyjä nroilerin sisäfileitä
Jotaki hyviä pottuja
Hiillosmakkaraa ja tsinappia

Mansikoita ja jäätelyä
Aitoa mansikkakakkua salasella reseptillä
Juhannuslätyt
Raparperipiirakkaa ja lissää jäätelyä

Sangriaa, punasta Radio Bocaa ja kuivaa Chardonnayta


Ruokalistan lisäksi mullon viien metrin pitunen lista asioita mitä ehtii tehä kuuen päivän vappaalla. On auton pesujasiivoustalonsuuursiivousnurtsin ajelu(tosi)isonpäänkokostenkiviensiirtäminentakapihaltaetupihalleuueksiupiaksikatseenvangitsijaksijasiihentäyellistenkukkaistutustenjakoristeijenlaittomyösmansikkakakunleipominenjuhannuslättyjen tekeminenlenkkeilyjumpassaramppaaminen ja tietysti tärkein; lasten kans puuhailu. Todennäkösemmin se menee kuitenki näin:

Päivä 1 Nukun pitkään ja käyn hierojalla
Päivä 2 Köllöttelen ja laiskottelen vaan ku on paska ilima ja hieroja käski olla repimättä paikkoja heti hieronnan päälle
Päivä 3 Muuten vaan laiskottaa, juon illalla valkkaria ja muita juhannusjuomia ja mässytän makkaraa
Päivä 4  Väsyttää ku join edellisenä yönä myöhään (tai varhaseen) viiniä. Vois käyä lenkillä tai leikata nurtsin muttako sattaa. En ees muista mitä kaikkia piti tehä vapailla, oon hukannu listan, joten en voi tehä mitään.
Päivät 5 ja 6 Alkaa ressata tosissaan ku talo on niinku pommin jäliltä, kaikki pihatyöt tekemättä ja kohta loppuu vapaat. Murjotan sohovalla.
Päivä 7 Meen töihin ja haaveilen, että olis vapaata, että ehtis jumpata ja tehä jotain kotonaki

Mitäs sää meinaat tehä jussina? Pittääkö aina tehä jotakin?
Teit tai et, toivon sullekki vähälumista juhannusta!!




Pee ässs! Juhannukseen liittyen. Mää lukkiin just netistä (misä kaikki tieto on luotettavaa tietoa) että tunteijen tukahuttaminen on maksasairauen riskitekijä. Niinkö ite herra Mielensäpahottajaki sano, ihiminen sairastuu jos patuaa kaiken sisälleen. Saatatki jo tietää että mun yks erikoisvahavuuksista on just tuo kaiken sisuksiin pimittäminen. Kyllähä se purkautuuki vaihtelevasti. Osan oksennan ulos täälä blogisa.
Haluaisin vain sanua, että ku on tuo juhannuski niin jos mulle puhkiaa kirroosi, se johtuu siitä että tungen sisimpääni kaiken mitä annetaan. Ne elämän herkkupalat ja mustuneet muistot. Rasvaa, sokeria ja alakoholiahan ei lasketa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?