Powered By Blogger

lauantai 1. huhtikuuta 2017

LOL, kuntavaalit, LOL !


Perinteinen suomalainen äänestyskoppi


Yritin löytää sopivaa kuntavaaliehokasta erilaisilla netin vaalikonneilla ja huomasin, että teen vuojen 2015 jotaki mitälie vaalikonetta. Ehokkaatki oli ihan outoja, jotaki etelän veteliä, vaikka ihan varmasti ilimotin heti aluksi minkä kaupungin ehokkaita haen.


Siinä onki oma hommasa hakia sopiva ehokas, varsinki jos ei oikein seuraa politiikkaa, mutta haluais silti äänestää. En viittis kenenkään pärstävärkin perusteella äänestää, sillä politiikka ei oo missikisa vaan kuivaa ja pitkäpinnasta vatulointia. Mediaseksikäs ehokas ei välttämättä oo mistään kotosin, vaikka oliski samalta kylältä ku ite oot.


Vaalikone pukkaa kaikenlaisia tallous- ja arvokysymyksiä niinku saako homot rakentaa sittareita keskustan ulukopuolelle verovarroilla ja pitäskö maahanmuuttajien kaavotusratkaisut muuttaa julukiselta sektorilta yksityisiksi. Tai ainaki niin luin, enhän mää näistä mittään ymmärrä.

Mää nyt kuitenki haluan käyä äänestämäsä, ku oon niin päättäny. Its bikoos ai kän! Oon viime aikoina havainnu, että puolueen valihteminen on tärkiämpää mitä ehokkaan, ku puolueen linjahan sielä äänestyksisä ratkasee eikä mitä joku Tikkasen eiku Hokkasen Timot, Kulmalan Hellit, Hirvosen Pentit, Kaukalon Pekat, Huttusen Vienot tai Hovarin Simot ite pienten nuppiensä sisällä aattelee..


Nykyään voit kattua ehokkaitten haastatteluvideoita ja vertailla niitten perusteella kuka vaikuttaa luotettavimmalta. Toiset ossaa peittää epävarmuutensa paremmin. Annoin kerran ystävälleni vinkin ku sitä jännitti mennä työhaastattelluun: Näytä pätevältä niin ne luulee että oot. Ja hän sai paikan!

Näistä yhteisistä asioista päättävistä ihimisistä pittää osata tunnistaa kuka on pätevä ja kuka vaan esittää semmosta. Näin pari vuotta sitte yhen ehokkaan videon, joka vakkuutti kyllä mut etten ikkään äänestä sitä emäntää. Kaikkeen vastas jotaki sinnepäin, suurimman osan kohalla kiemurteli ja sano että ”en ossaa vastata” tai että ”mun pitäs tutustua aiheeseen paremmin”. Ainuat mistä se vaahtos oli että koirille pittää saaja kunnon koirapuisto tai vastaavaa, en jääny kuunteleen. Se oli sellanen facepalm-hetki. Olin sen puolesta NAF eli nolo äs fak.

Nykyään vanahoilla politiikkoukkoilla on ”hieman” kiusallisia tapoja, esmes hokia sannaa ”niinku”,  tehä fistbumppeja ja kyllä ootan millon ne alakaa tehä dab-muuveja. dab-muuvit Kaikki teinien ja esiteinien vanhemmat on kartalla tai  haluais olla näistä LOLleista ja BAEista. Itekki jouvuin googlettaan nuo jälkikasvullani ussein esiintyvät sanat ja liikkeet. Oon niin old people juu nou. Ooksää kokkeillu jo bottle flippingiä? Se on muuten yllättävän vaikiaa.


Mun pitäs jatkaa politiikan tutkiskelua muttako nuo nuorisojutut vie kaiken ajan ku yrittää selevittää mitä mikäki tarkottaa. No, ehkä politiikan tekijät kautta Suomen alakaa käyttää yhä enempi niitä ja me muutki saajaan sitte googlettamatta seleville, mitä esim dab on. Jos Puuttini ja Trumppi tullee Suomeen fistbumppaileen niin Niinistö voi olla silleen että ”jou määns, rispekt” ja tehä ton DAPin. Mitä ikinä se sitte tarkottaakaan. No kai Sale sen kuitenki tietää, sehä on meijän presidentti!
Luottasitko ehokkaaseen, joka tekee näin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?