Powered By Blogger

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Tarina lapsista jotka tuli kaapista



 
LAPSET ♥  Varsinki muiden 
Moromoro! Jäätelöuutuuksia testatessa aattelin kokeilla muka jotaki terveellistä. Se oli virhe, yyy. Vegepops-mehujää vaikutti loistavalta idealta, mutta mansikka-punajuurijäde kuulosti kyllä huomattavasti hauskemmalta miltä maistu! Aivan hyvin vois jäädyttää pakkasesa punajuurilientä ja lisätä siihen puutikun, sekä olla lissäämättä yhtään sokeria. Voi niitä pieniä lapsiparkoja, joitten vanhemmat keksii tarjota tämän terveellisempänä vaihtoehtona! Sääliksi käy.


Natustelin puolikkaan puikon siinä toivosa että maku muuttuu siinä syöjesä paremmaksi, vaan ei. Eikä poistunu kauhia makianhimo. Se tuli siitä ku menin ottaan tunteroisen ettonet sohovalla, seki oli virhe. Päikkäreistä ei yleensä seuraa ku järjetön, pakottava tarve syyä kaikki makia minkä voi kässiinsä löytää, levoton olo ja yöunten menetys. Sopivasti ku huomenaamulla sattuu oleen töiaamu. Sitte meen töihin liian vähillä unilla, raahauvun kottiin kärtysenä ja taas himoitten kaikkia imelää. Sitte vetäsen kunnon sokerikooman ja vaivun horrokseen sohovalle, josta seuraa taas yöunten menetys.. Loputon kiertokuluku!


Tän päivän päikkärikooma tuli siitä ku piti herätä palijon normaalia aikasemmin. Liian aikasin. Ennen ku sianpieremä alko ees tuoksua. Menin tyhymyyksissäni luppautumaan mukkaan päiväkodin kevätretkelle joka oli suoraan mun aamu-unista pois. Ja kuule, jos ihmettelet onko tunnin tai kahen aikasemmalla herätyksellä muka väliä, niin kyllä on! Jo viiellä minuutilla on. Se on mulle kohtalokasta. No joojoo, jos nyt on pakko myöntää niin olihan se ihana olla oman lapsen kans retkellä; bussimatka, evväät ja kaikki. Käytiin kattoon Oulun taitoluistelujengin kevätnäytös Narnian tarinahommelijuitsukka (?) josa oli muka velho ja leijona. Velhosta en tiiä oliko sillä jotaki taikavoimia, mutta eihän se leijona ees ollu oikia! Mua on kusetettu.

Siis jos oot niin sivistyny ku minä että oot lukenu Narnian tarinoita kirjasta, tai vaan sen verran sivistyny että oot kattonu uuempia Narnia-leffoja, niin tiiät mikä on homman nimi. Sehä siis periaatteesa kertoo tarinan lapsista jokka tuli kaapista ulos. Tai tavallaan ne kyllä ensin meni sinne kaappiin.. ja tuli toiselta puolelta ulos.. Tai oikeestaan ne meni niin syvälle sinne kaappiin ettei ne enää ollukkaan siellä kaapisa. Että ne niinku tuli sieltä ulos, mutta eri suuntaan. Ja kuitenki ne tuli lopusa sieltä sitte takasin ulos. Tai en minä tiiä.


Siis homman nimi oli kaappi, lapsia ja kaikenmaailman henkiolentoja, paljon jytämusaa ja glitteriä, sekä pelottavan palijon vahvasti meikattuja lapsia, joista yhellä pikkutytöllä oli parta! Kuvittele! Kellä ees kasvaa parta siinä iäsä?!?! Kaikenlaista mitä en ymmärtäny! Hyyyvin hämmentävää!!


Oli ne mukulat kyllä pirun taitavia luistelijoita ja musat eri hyvät! Meijän päiväkotiryhymästä yks tyttö oli oikeinki innosaan ja joras menemään koko  shöyn ajan. Tyttö, jonka kotona ei kuunnella musaa. Sanotaanko nyt näin polittisesti korrektisti että, sellaisen ison talon, juu nou… ison lapsirakkaan perheen… no ekkö muka tiiä… siis sellasen kellä on paaaaaljon sisaruksia ja vanhemmat äänestää keskustaa… siis lestadiolaismuksun! jalan alle näytti menevän musat ihan syntisen palijon. Vaan tuskin se haittaa ku ei sillä ollu vanhempia mukana. Jännä ettei nillä ikkään oo. Tuskin sais kotona kuunnella sellasta musiikkia tai musiikkia ylipäätään. Mutta ihana oli kattoa ku lapsi nauttii esityksestä ja eläytyy ja hytkyy mukana!
Siinä sitte mietin että onko se musiikki ja tanssi ja ilosuus nyt niin vaarallista ja syntistä? Joittenki mielestä vissiin on.. Muistakko ku kerroin sulle siitä erikoisesta emännästä sielä Teräsniskan keikalla, joka tuli kyselee mitä mieltä jumala on siitä että mää tanssin… ->  lue tästä


Välillä kuulu sellasta mahtipontista satumaailmamusaa, välillä teknompaa jytkettä ja yhesä välisä -mun lempikohta- kuulosti aivan ku ne olis soittanu jotain Nightwishin levyttämättömiksi jääneitä pöytälaatikkohittejä. Tykkäsin! Ja siitä tykkäsin että meijän päiväkoin lapset osas olla ihimisiksi koko pitkän reissun kaikkine istumisineen ku itelläki meinas välillä peba puutua.

Sittehä me kävimmä shöyn jäläkeen Kärppä-klubilla syömäsä, misä meille oli laitettu oikein oma menyy. Superhyvät lihapullat muusilla olivat meille kärppäkokit pyöräyttäneet vaan kovin alako janottaa ku oli niin suolasia. Baaritiskillä oli maitua ja vettä tarjolla, kalijakaapit oli tyhyjänä. Ihmeen tiukkiksia vaan nuo päiväkoin tätit..  Ihime nyrpistely alako! En yhtään taas ymmärrä?? Note to myself: Nähtävästi ei ole sopivaa ottaa ravintolassa ruoan kans viiniä, jos on päiväkodin reissulla!

Nyt on kuitenki pakko lähtiä ostaan pätkis-jätskipuikko korjaamaan se mielipaha, mikä sen punajuuripuikon imeskelystä tuli. Heipsan!


PSSSSSST Kyssyin ystävältäni pitäskö tälle blogille tehä oma facesivu. Mitä nää oot mieltä? En mää nyt kuitenkaan halua pakottaa kettään lukkeen tätä. Paitsi kaikki ketkä tunnen.

PSSSSSSSSSSSSST Viikon viksuin vinkki eli VVV. Elä laita tuorehiivaa jumppakassiin! Kysymys kuuluu, miksipä laittasitkaan.. No tunnustetaan että minä laitoin, haluakko tietää miksi? Ei olis pitäny. End of story.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?