Powered By Blogger

perjantai 23. joulukuuta 2016

Ihana joulu



Nyt se saa, jouluu, tullaaa, lallati laa! Och samma på svenska; Hejsan, hoppsan, falleralleraa… Mää täsä torttua syön ja sulle kirjotan!

Nythän se on aatonaatto ja mää ja sääki ollaan tehty kaikki mitä ne pirun nar...martat käski ja enemmänki! Muistutan vielä, ettet saa anteeksi (martoilta) jos unohit, myöhästyit tai mikä pahinta jättäyvyit tahallaan ja ilikeyttäs tai laiskuuttas joulukorttien lähettämisestä. En muista käskikö martat joulusiivota (tai ennemminki kuinka palijon ne käski siivota), mutta ahkerasti oon siivonnu pari päivää – töisä. Kotona on käyty jokkainen vaan kääntymässä ja sen on näköstäki. Noo, eikö se menny jotenki niin se sanonta, että siivoa kaappi jos aiot viettää sielä joulun. Mää en millään tavalla ainakaan myönnä olevani kaapisa tai koe tarvetta tulla sieltä ulos just näin joulun alla, mutta työn lomasa tuli kyllä yks ajatus mieleen…. Oli työköökin kuiva-ainevarasto sen verran siisti mun jäliltä, että taijanki viettää jouluni sielä! On meinaan palijon siistimpää ku kotona! Olishan siinä lähellä jääkaapit, pakkaset ja viinavarasto..Vessa ja telkkari.. Joulukarkit vaan puuttus.. No jaa, ja perhe. Ehkä jään kotia kuitenki.
No mutta. Seuraavat kolome päivää (vähintään) syyään niin että napa paukkuu kinkkua, kalakkunaa, lantukoita (ystäväni keksimä hieno ilmasu joululaatikoista), konvehteja, vatzerin pokseja, vihreitä kuulia, riisipuurua, sekametelisoppaa, torttuja omena-kaneli- ja normihillolla, herneitä, pottuja, sillejä, raavilohta, italiansallaattia, sienisallaattia, rosollia ja vaalianpunasta kastiketta, uppeita uusia jäläkiruokia mitkä ite kehitettiin tai löyvettiin gloorian joulunumerosta sekä valamistettiin alusta asti (eikö niin), pipareita laatikkotolokulla, joulumarmelaateja, ite tehtyjä jääsuklaita, joulukallaa, pataleipää, luumurahkaa, luumumoussea, luumukiisseliä, luumuja, klökijuustokakkua, klökiä, punaviiniklökiä, punaviiniä, jii än ee! Sallaattia ei sitte oteta, paitsi jos sattuu lautasella pikkusen tillaa olemaan. Omenan saa syyä mutta vain yhen päiväsä ja vain jos se on joulunpunanen. Pannaanit on tauolla niinku muutki hedelmät ja marjat, kuivattuja luumuja voit ottaa että kakka kulukee ja rusinoita+manteleita klökin kans jos on ihan pakko.
Eikä kertaakaan mennä jumpalle eikä lenkille urheilumielesä tai liikuta muuten ku sohovalta jääkaapille (lukkuun ottamatta hautuumaalla käyntiä). Sillä nyt perhana nautitaan joulusta! Koko perhe tai parraasa tappauksesa suku samojen nelijän seinän sisällä röyhtäilee ja piereskellee monta päivää, semmonen on joulun syvin tarkotus!

Aattoiltana mää aattelin nauttia tähtiviltin alla hyvästä seurasta (rakas pikkuveljeni jos jäis yökyllään meille) ja hyvästä mussiikista, ku tullee telekkarista raskasta joulua-konsertti. Ne pojat ossaa laulaa! Melekeen yhtä nätisti ku Till Lindemann. Sitte sieltähän tullee monenlaista lehvaa ja piirrettyäki. Varmaan ainaki yks Uuno Turhapuro ja jonku Vain elämää-kauen jaksot maratoonina. Pekka Töpöhäntää mää ootan että tulispa! Sitä sitä penskana vahattiin jouluna ja joulun jäläkeen nauhalta beetta-videoilta. No tullee sieltä nyt ainaki niitä uusintoja, se on varma. Niitä voi siinä sohvalla maatesa tihrustaa toisen silimän raosta, kumpaa nyt jaksaaki raottaa. Mun ool taim feivörit-uusinta on se yks mustavalakonen jouluelokuva, tiiäkkö? No se. En nyt muista nimiä mutta se on tullu vuojesta viiskyt ja se on nähtävä joka joulu ainaki toisesta silimänraosta.

Mutta mitäs sitä sitte ku on jääkaappi, karkkivarastot ja pakastinki syöty tyhjäksi? Pitäskö se alakaa taas keventää? Tänhän piti olla laihutusblogi.. No, ehkä mää vaan vaihan statuksen lifestyleblogiksi niin no harm done! Tai lopetan tän ja alotan suosiolla uuen blogin minkä nimi on hyvin kuvvaava : Ikkuinen massakausi!! Tai rupian vaan valehtelleen kuinka reippaasti oon jumpannu ja syöny pelekkää rahkaa ja kannaa!  Ethän sää nää!

Jos ei vielä välipäivinä...niin sitte ens vuonna me alotettaan terveellinen elämä, niinku aina tammikuun eka päivä. Lopetettaan kaikki pahheet; viinin ja kalijan lipittäminen, karkin, suklaan ja sipsien vetäminen, tupakointi, sohvalla makkaaminen ja turha vittuilu. Paitsi jos on juhulinu ja on 1.1. rapulasa, voi syyä kepappia ja/tai pitsaa ja muita rapulamässyjä ja alottaa uuen terveen minän elämisen vasta toinen tammikuuta.

Tajusin just että ens vuonna on ens viikolla!  Voi helekkari, sitte on taas jumppasalilla kauhiat ruuhkat.. Joutuu jonottaan vessaan ja kumpaanki salliin ja kuntosalin puolellaki on kauhian monta ihimistä jopa viikonloppuiltasin.. No, onneksi sitä ei kestä ku tammikuun ajan, korkeintaan helemikuun puoleenvälliin. Sitte pahin into "tänä vuonna luppaan kuntoilla"-tyypeillä on laantunu ja mää saan taas rauhasa marssia issoon salliin säbämille ja vettää niiiin issoilla liikkeillä ku haluan ja pyörähysten kans! Sitä ootellesa.

Mutta nyt iloittemaan joulusta! Mitä sitte jos posket näkkyy takkaa päin? Syyään, juuaan ja nautitaan ja käännetään sängysä kylykiä ne kellä ei oo töihin meno pyhinä! 

Kuule, aivan mahtavan hyvvää ja rentouttavvaa joulua sulle! ♥




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?