Powered By Blogger

tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulureseptejä



                                                 Makoisaa joulua! 








(Lue sarkastiseen sävyyn, mielellään Aku Hirviniemen naishahmon äänellä)


No heipa kaikki pikku nassukat siellä kotisohovilla tai sängyisä tai misä luetteki tätä laihutusblokia!
Nyt on tullu taas se kaikkien oottama ja joittenki kauhulla oottama, ihana joulunaika. Kauhulla siksi, että sitä torttua ja piparia tullee nyt joka paikasta tuutin täyeltä. Jouluruuisa ja -laatikoisaki on ihan hirviästi rasvaa ja sokeria ja kaikkia epäterveellistä. Sitte sitä ollaan ihan että huh huh!
Siksipä mää nyt aattelin että pari keviämpää reseptivinkkiä vois olla nyt ihan paikallaan, eikös joo!? Ja kaikki huutaa jooo! (Huua, nyt!) 


Ensinnäki joulun kylymästä alakuruokapöyästä sää voit kyllä syyä vaikka sallaattia ja raavilohta, eikä rosollissakkaan mittään kuha jätät sitä rosollin kastikkeen määrää pienemmäksi tai et ainakaan juo sitä (kaikkihan me joskus innostuttaan). Silleisä on sokeria joten maltilla niittenki kans. Rieskaa ja leipää voi ottaa pari siivua ihan kuitujen takia tai siksi ettet kehtaa olla ottamatta ku toinen on ne ite varta vasten leiponu. Syö ne kuitenki mieluten kuivana, iliman voita, kipparijuustua tai metvurstia, niin säästyt ylimääräsiltä kaloreilta. Kaikki sieni- ja italian- ja muut raskaammat sallaatit me säästetään helemikuulle, siihen ku tammikuun terveellisen elämän kitukuukausi loppuu, eiks vaan!?


Sitte lämpimien ruokien parriin. Kinkku on aika rasvasta niin syö mielummin kalakkunaa. Ja ei mittään marinoituja tai appelsiiniglaseerattuja tipuja, vaan mielellään kalakkunan (tai broilerinki käy) ohutleikettä. Vähän mausteita päälle ja ulukogrilliin. Siitä ne loputki rasvat kuivaa pois. Ja joo, talavellaki voi ja pittää rillata! Joululaatikothan sää oot ylleensä tehny ite, joten tiiät miten palijon niisä on siirappia ja voita ja kuohukermaa. Elä syö niitäkään. Kaupasta saa (jos oot laiska tai tyhymä etkä kuori ja piliko ite) valamiita sosseita eri kokosisa pakkauksisa. On lanttua, porkkanaa, punajuurta, juuressosetta, monenlaista. Sitä vaan lämmität mikrosa ja vähä persilijaa päälle niin ai etton kevyttä! Perunan määrää voit vähentää etkä syö sitte muusia, vaan keitettyjä pottuja. Herneitä voit ottaa joko lämmitettynä tai suoraan pakastepussista niin ne raikastaa ateriaa kivasti, vink vink!


Sitte viimein jäläkiruokapöytään, nam! Joulun jäläkiruokapuoliki on niin raskasta tavaraa, että. Pipareita, torttuja, luumurahkaa ja suklaita syyesä rasva oikein valluu suupielistä, hyi että! Pitäs pistää tanssiksi joululaulujen tahtiin, ettei sitä paisus ihan silimisä, mutta eihän sitä voi ihan koko ajan hetkuttaa ku pittää syyäkki. Mää annanki nyt sulle tosi helepon ja kevyen jouluherkkureseptin! : Ota 250g tai 500g purkki ihan tavallista maustamatonta maitorahkaa ja sekota siihen pari teelusikallista kanelia. Maku on joulunen eikä kalorit kiusaa! Rotskun määräki on oikia. Jos maha on jo muista evväistä liian täys rahkalle, se ku on tosi täyttävää, eipä hättää! Mullon toinenki vinkki: voit aina imeskellä jääpallaa!


IHANAA JOULU NAIKAA ystävät ja antakaahan pallautetta mitä tykkäsitte näistä helepoista resepteistä!

                                                            

                                                             ¡ Ayayayay, Muy Calor !
                                                                   (Soijaa pukkaa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?