Powered By Blogger

lauantai 11. helmikuuta 2017

Ihan kevyesti !



Mulla on tännään vappaa ilta! 
Tai veepee ja veepee ku oon töisä kaheksaan asti, mutta enivei! Lapset mennee mummulaan yöksi ja ukko töihin niin määhän oon illalla ihan yksin kotosalla! Voin luukuttaa poppia täysillä tai istua täyesä hilijaisuuesa, ihan miten sattuu huvittaan. Voin herkutella tai nautiskella tai mässäillä tai vaikka tehä kotireenin. No, saa nähä viittinkö hikoilla muuten ku saunasa…

Miksikö sitä ei vois nautiskella joka ilta? Kun lapset on menny nukkuun? Miksei sillon voi muka nauttia samalla lailla? Eihän meijän lapset ees ruukaa herräillä, niillon hyvät unirytmit. Mutta miksei se oo yhtä kivvaa sillon, se oma aika?


Se on kai niitä henkimaailman juttuja. Kun oot yksin kotona, sulle tullee semmonen (valheellinen?) vapauden tunne. Eikö tuukki, sullekki?! En muista tuliko sillon ku ei vielä ollu lapsia. Sanoppa sää!  Kyllä muistan miten lapsena oli ihan sama homma. Äiti ja isä meni pikkuvelijen kans lauantaina ruokakauppaan ostaan lihatiskiltä kannuswurstia, luullisia porsaankylijyksiä ja mulle lauantaipussin. Minä olin jo sen verran iso että sain jäähä yksin kotia. Otin ja pengoin heti kaikki yläkaapit, iskän kätköt ja äitin vanahat kirjeet sun muut mitä se oli säilyttäny nuoruusvuosilta. Oli jännää! Siihen aikaan, kaheksankytluvulla kaupatki oli lauantaisin auki vain kolomeen ja sunnuntaisin kiinni! Ei ollu apseja eikä vappautettuja aukioloja. Hui, nuorempia lukijoita tää voi järkyttää!  "Ei ollu sunnuntaisin auki!!!??? Mistä saitte ruokaa?? Onpa ollu karu lapsuus ! "
Minkälainen lapsuus sulla sitte oli? Jos oot 80-luvun lapsi niinku määki, oli varmaan vappaa ja hieno lapsuus! Annettiinko sun syyä palijon herkkuja? Muistelen että karkkia sai vain juhulisa tai lauantaisin just sen lauantaipussin tai jos mummu anto pectus-pastilleja. Kettukarkkeja se anto vain ku oli juhulat.

Vaan kyllä sillon oltiin niin vappaita että! Kännykättömiä, huolettomia, välillä hampaattomia… Nykyäänhän lapset ei saa tehä ennää mittään. Kiivetä puuhun, syyä koppakuoriaisia, pelata pallua iliman suojia… 80-luvulla ei saanu…mitä?........
no….valavoa – eiku saipas.. Ei saanu kattoa aikusten ohojelmia – eiku jynkkyähän tuli muuten telekkarista ihan maksuttomana ja videokasetteja myytiin huoltoasemillaki... Ei saanut juua alakoholia – eikun saihan sitä heleposti ku missään ei kysytty papereita. Siis mitä EI saanu tehä 80-luvulla?? Käyttää turvavyötä?


ÄÄLIÖ ÄLÄ LYÖ,ÖÖLIÄ LÄIKKYY

Mutta hei, kohta pittää lähtä töihin vaan tänä iltana mää oon vapaa! Vaikka menemään aikasin nukkumaan jos niin haluan! Tai voin kutua sukkaa tai kattua telekkaria, kylläpä keksin vaikka mitä jännää aktiviteettia itelleni! Työpäivän jäläkeen maistuu hyvälle ainaki sauna (aa että!) ja alakoholiton Nikolai-ööli. 


Vois maistua shäbämiki, mutta toisaalta, ei kannata tuhulata hyvvää kerranki-kotona-yksin-aikaa. Kiinalainenki vois maistua hyvälle. Sinä pervo, tiiän mitä taas aattelit, jotaki kinkkiä! Kiinalaisesta ruuasta oli kyse. Vai hakisko pizzan!?! Mitä mää haluan?? Kauheen vaikiaa tehä tämmösiä päätöksiä itekseen ku ylleensä pittää aatella aina ensin mitä lapset ynnä muut haluaa. No, ainaki mää haluan keventyä joten jätän pizzan hakematta ja syön jotaki terveellisempää että jää tillaa ruokajuomille ja niitten kaloreille!



Oon pystyny mielestäni ihan kohtuuhyvin keventään syömisiäni, enkä oo töissäkään sortunut chilimajoneesiin, paistettuun pekoniin, bearnaisekastikkeeseen, enkä friteerattuihin sipulirenkaisiin. Tai jäätelöön ja kinuskikastikkeeseen... toscapiirakkaan... namimunkkeihin…. mutakakkuun...tai... slurp.. no, en oo sortunu vaikka pirullisia houkutuksia ois töisä kaapit pullollaan.  Niin aattelinpa vetästä tän vappaaillanki maltilla kerran sille linjalle on lähetty.

Ostin itelleni mässyjä, mutta vain pienen määrän! Muutamia hyviä irtsareita, yhen pienen (ison) pätkispatukan, pikkuriikkisen sipsipussin (kaks), yhen mars-jäätelön (sixpäkin), pienenpienen (jätti-)pussin chilipähkinöitä.. Sitte ruokajuomiksi hain A-valinnasta eli valtion apteekista yhen pienen kuoharin (jääkaapisa oli jo kolome isoa) ja vain yhen punkkupullon (kotua löytyy jo punasta ja valkosta tonkallinen). Enköhän mää näillä pärjää! Kevyesti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?