Powered By Blogger

torstai 24. marraskuuta 2016

All you need is motivaatio



Musta ei oo tännään mihinkään. Eilen tein aamu- ja iltareenit ja tännään en sitte vissiin mittään. Väsyttää. Talosa on ihanan rauhallista, unettaa. Mies torkkuu, lapset kattelee videoita läppäriltä, töllötinki on kerranki kiinni, talvivalot antaa tunnelmaa. Minä nuupotan sohvalla huonosa rötkötysasennosa ja mietin viittiskö kävellä keittiöön asti hakemaan kupillisen tsufea, ku se sieltä niin kutsuvasti tuoksuu.. On toosi pehemiä olo. Väsyttää, mutta ihimeesti ei kuitenkaan ketuta, jei. Olis vaikka mitä hommaa tämän päivän to do-listalla. Niitä velevollisuuksia. Äidin, tyttären, vaimonki... Kunnon kansalaisen, ko kirjaston kirjojen eräpäivä on tännään. Ja minä vain venyn ja vanun sohovalla pehemiän tähtiviltin alla yhä mukavampaan asentoon...


Mitä tekosyitä sulla on olla liikkumatta?? 
"Siinä tullee hiki….joutuu menneen suihkuun sitte eikä ehtis ja paleleeki…. joutuu pukkeen ulos niin palijon ku on niin kylymä vinkka……. joutuu kattoon kellua että ehtii tekkeen ruokaa / lähtemään töihin / sovittu meno / oikiaan aikaan hakemaan lapsen harkoista…….Vituttaa… Ei vituta tarpeeksi että viihtis nousta…. En oo syöny kunnolla niin ei oikein jalaka nouse….. ei huvita yksin lähtiä eikä oo kaveria…. ei huvita lähtä kaverin kans ku tympäsee ku oon niin negatiivinen ja lihava ja rapakunnosa"…. Ei sitä, ei tätä! 
Kuulostiko nää susta oikeilta syiltä? Mitä sanosit kaverille jos se kitisis tolleen ku yrittäsit raahata sitä liikenteeseen? Niinpä, sanoppa sama itelles! Että elä sinä kitise siinä vaan mene!


Hyviä vinkkejä siihen ittensä perseelle potkimiseen:

-          päätä jo edellisenä iltana, että aamulla lähet. Laita vermeet valamiiksi ja vaikka autokin lämmitykseen jos se siitä on kiinni. Aamulla et älyä unisena kieltäytyä jos oot jo itelles luvannut ja kaikki kamat on sopivasti hollilla oottamasa lähtöä.

-          Vielä parempi, jos sovit etukätteen kaverin kans menosta! Vaikka virkkuna päivänä jo paria päivää aikasemmin. Eipä sitä kehtaa perua. Vai kehtaisikko soittaa kaverille aamukasilta että ”emmää ny jaksa lähtä ku oo nukkunu vain 7 tuntia ja mua niin paleleeki” , ku toinen jo on valmiina raahautumaan liikkeelle sun kans!

-          Jos tykkäät smoothieista tai tuorepuuroista niin tee sellanen valmiiksi illalla. Iltaväsymys on kuitenki ainakin mulla toimeliaampaa aikaa, kuin aamukooma. Nappaa vaikka banaani jos et muuta saata! Ja menoksi!

-          Luppaa palakaksi itelles jottain muuta ku suklaata tai viiniä. Vaikka neki on ihania palakkioita vaan eivät juuri auta jos meinaat painoa puottaa. Lyhyen tähtäimen palakkoja voisivat olla vaikka herkkusmoothie lenkin jälkeen…. tai sauna ja alkoholiton olut….Pitemmän tähtäimen, esimerkiksi kuukauden onnistuneen painonpuotuksen jäläkeen annat itelles luvan käyä hierojalla tai kampaajalla. Onnistuneen viikon voit palakita vaikka ostamalla tuluppaaneja ihan itellesi kiitokseksi ja iloksi! Oon myös kuullu että joitain motivoi lähestyvä ulukomaan reissu. Itelläni ei oo varraa niin kalliisiin palakkoihin. Vai olisko, jos säästäs, hmm....

-          Kun ”huijaat” ittes liikkeelle heti aamusta, et ehi kehittää päivän mittaan uusia tekosyitä. Päiväruoan jäläkeen muka väsyttää, pittää tiskata tai käyä kaupasa. Illalla väsyttää ja salakkaritki tullee justiinsa töllöstä. Hahaa, ku aamulla on tehny päivän reenin, voi loppupäivän relata hyvällä omatunnolla!

-          Tee suunnitelma viikoksi tai kuukaueksi kerrallaan. Aikataulut voit suunnitella valamiiksi omien/puolison/lasten ym pakollisten menojen mukkaan. Voit kirjata valamiiksi ylös aiokko reenata aamulla, päivällä vai illalla. Voit vielä merkitä ylös mitä tekisit esim. aamulenkki tai sh’bam klo 18. Niin on palijon vaikiampi laistaa hommasta, ku on suunnitelma valamiina.

-          Suunnitelma avvaa myös silimiä; jos haluat monipuolistaa liikuntatottumuksia. Lissäät vain sopiviin kohtiin aerobisia ja anaerobisia reenejä ja rautanen suunnitelma on valamis!

-          Opettele tunnistammaan, koska kroppa on oikeasti väsypoikki, eikä vaan laiskota liikaa. Ja muista levätä ku oot oikiasti väsypoikki!

-          Jos haluat karttaa ihimisiä aamuärreyven/iltaärreyven/ihimisvihan/läskien/jonki muun, minkä syyn takia, lainaa kirjastosta kirjoja tai dvd:itä joiden ohojeilla jumpata kotona. Pistä verhot kiinni ja vaikka valotki jos siltä tuntuu. Lue joogakirjasta miten tehhään down dog-asento tai aurinkotervehys tai vedä aerobicit ja tanssit dvd:n ohjaajien ”kanssa”!

Ja nyt, elä tee niinku minä teen vaan tee niinku minä sanon, haha! Nimittäin minä lähen suorittaan nyt niitä velevollisuuksia enkä jouva jumppaileen vasta ku korkeintaan töitten päälle yömyöhään. Mukavaa päivää sulle kamu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?