Powered By Blogger

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Haastappa tällä ittes!



Luulikko että pääset nuin helepolla! No on mulla sulle toinenki haaste, muahahhaa!
Nää on semmosia juttuja mitä voit tehä iliman tekosyitä kuten ”ei kehtaa ku joku näkkee / ei mulla oo kahavakuulaa tai jumppakuminauhaa tai kuntopyörää tai juoksumattua / en ehi ku ei vaan oo aikaa / en viihti lähtä salille / ei mulla oo salijäsenyyttä etten voi kokkeilla / siinä tullee niin hikiki.” 
No niin tullee hiki ja pittääki! Voit käyä sitte suihkusa. Eipä ruveta nyt perruuttaan yhtään vaan ota ja koita miltä tuntuu! Huomenna reijet huutaa kiitollisena hoosiannaa ja nauraesa sattuu vattalihaksiin niin että itkettää. Kokkeileppa, et muuten usko kuin pahalta ja iiihanalta tuntuu! Let the pain begin!

(Jenkkien varalta: Ne haastaa heti oikeuteen jos ohojeisa ei oo tarkasti varoteltu tekemästä tyhymyyksiä. Jos joku amerikkalainen sattuu lukkeen tätä ja vielä ymmärtää lukemasa tai ei ymmärrä ja tekkee mitä sattuun ja loukkaa ittesä niin mää irtisanouvun kaikesta vastuusta mitä ihiminen aiheuttaa itelleen suoraan tai välillisesti näitten ohojeitten kans. Mää mikkään lääkäri tai liikunnanopettaja oo. Ite oon teheny näitä ja ihan ittiäni loukkaamatta pärjänny joten kai niitä uskaltaa kokkeilla. Elä nyt kuitenkaan tee näitä esim alasti pakkasesa tai vuorokautta putkeen tai mitä hullua nyt joku saattaski keksiä!)

Yks. Sun pittää lämmitellä! Lämmittele. Tiiäkkö miten? Noo seiso vaikka ja nostele jalakoja vuorotellen (hankala niitä oliski yhtä aikaa) etteen ylös, sivulta kiertäen taakse ja takas paikalleen. Ookko nähny miten jääkiekkomaalivahit tekkee? Just sillä lailla.
Sitte pyörittele käsiä niinku ne ois isot tuulimyllyt. Vähän joka suuntaan ja eri suuntiin yhtä aikaa. Varo ettet osu lamppuun tai kenenkään naamaan. Lapset ja koirat on täsä just hankalia ku ne tullee siihen pyöriin ja voi saaja käestä tai pahemmasa tappauksesa kahavakuulasta (tositappaus muuten!)
Tee selän kiertoja ja poloven nostoja ja vaikka kyykkyhyppyjä, kaikkia millä tullee lämmin ja alakaa syke nousta. Tiiäthännää.

Kaks. Mee selälleen. Älä nukaha. Tehhään lantionnostoja.
Laita käet sivulle ja ota rento asento. Kato että alaselekä pyssyy lattiasa ku alat nostella jalakoja suorana kohti kattua. Työnnä jalakapohojia ylöspäin ja piä pari sekuntia ylhäällä. Sitte kokkeile laskia ne kintut alas, mutta tosi tosi hittaasti. Yhtä aikaa, valuta jalakoja suorana kohti lattiaa mutta älä päästä lattiaan asti. Nosta ne takasin ylös. Tee niin monta kertaa ku haluat, mutta elä luovuta vielä vielä yhen kerran jäläkeen. Hengitä ”helepoisa kohisa” sissään reilusti ja tiukemmisa ulos. Aattele sitä lihasta mitä reenaat. Tää reenais niinku syviä vattoja. Jos haluat vaihtelua, tee saksiliikettä, siis laske jalakoja vuorotellen.

Kolome. Ota hörppy ja ala tekkeen seuraavaa liikettä.
Mää en voi tehä tätä mun kippeitten ruumiinosien takia, mutta tee sää. En kuseta, vaan en oikiasti voi, fysioterapeutti kielsi.. Tai samapa tuo, ethän sää nää teinkö vai en, hehe! Kyllä mää oikeesti kokkeilin vähän. Tehhään dippejä. Elä mee jääkaapille hakkeen kermaviiliä ku istu persiilles lattialle. Selän takana pitäs olla joku pikkune koroke tai jos sun kämpäsä on portaat niin hyvä. Ei tartte alakaa rakentaa semmosia kuitenkaan tän yhen liikkeen takia. Ota vaikka joku matala koroke jos sulla on. Käet on siinä korokkeella sun selän takana ja nosta ihtiäs ilimaan niin että pylly nousee maasta. Kato ettei kyynärpäät levaha sivvuille. Eihä ollu paha?

Nelijä. Otappa välillä taas hörppy. Nyt saat leikkiä supermiestä. Tätä voi olla kiva tehä lasten kans jos ne on huumorintajusia. Mee mahalleen makkaamaan ja jos sulla on tosi isot tissit niinku mulla, asettele ne hyvvään asentoon niin ettei niihin käy kipiään ku makkaat siinä. Elä nukaha. Nosta yhtä aikaa jalakoja ja käsiä ilimaan ja kuvittele miten lennät kaupungin yllä! Viuuuuh! Laske välillä alas ja tee uuestaan, ei oo tarkotus jäähä tohon asentoon.

Viis. Ota hörppy ja sitte seuraavaan liikkeeseen. Tällä rupiaa polttaan reisiä mahtavasti! Seiso leviäsä haara-asennosa ja mee kyykkyyn. Eikoo heleppoa! Sitte hyppää haara-asennosta jalat yhteen ja pysy kyykysä. Sitte hyppäät kyykkyyn niin että jalat on taas haara-asennosa. Onnistuko? Tilulilulii, nyt ne auki, nyt ne on kii.
Ku oot haara-asennosa, aattele pakaroita (omias) ja purista niitä. Sitte ku oot hypänny taas jalat yhteen, aattele etureisiä. Edelleen omia, niitten lihaksia. Pysähy aina vaikka viieksi sekunniksi molempaan asentoon niin johan alakaa tuntua! Se on sitä staattista rääkkiä! Jos oot ns. pehemiän leivän mies, nouse välillä ylös. No eikä, saa sitä hengähtää, kuha et lepsuile liikaa.

Kuus. Ota hörppy. Onkohan nyt myöhästä sanua, että hörpättävän pitäs olla vettä tai urheilujuomaa eikä alakoholia. Vaiha juoma jos otit väärän.
Sitte tehhään jotaki vähä vaikiampaa. Mulla tää ottaa poloviin niinku kaikki puuhailu, misä pittää olla polovillaan. Joo. Tiiän mitä sulle tuli mieleen. Seki. Enivei, kannattaa olla jumppamatto tai joku siinä alla ku teet tätä. 
Mee seisoon polovilles ja ota tukeva asento. Nosta sivulle vasenta jalakaa ja oikiaa kättä. Sitte laske ne ja nosta vuorostaan sivulle oikia jalaka ja vasen käsi. Kuulostaako helepolta? No kuulostaa varmaan mutta eipä oo, ainakaan musta. Mutta on tää helekkarin tehokasta harjotusta keskivartalolle.
Jos haluat tehä helepomman version (tai vaikka molemmat!) niin seiso jalakoillas eläkä polovillas. Kyllä se seki kehittää tasapainua. Sitä voi olla kiva tehä myös jonku musiikin mukkaan. Vaikka jonku hyvän lattarin...

Sitte seiska. Mee selälleen, jalat koukkuun. Nyt voitas tehä taas vattoja. Laita käet niskan taakse ja ku nouset kohti polovias, rutista vastakkainen kyynärpää kohti vastakkaista polovia. Siis vasen kohti oikiaa tai oikia kohti vasenta. Vuorotellen. Ei onnistu yhtä aikaa, kokkeile vaikka. Tee niitä jonku aikaa. Näitäki on kivvointa tehä musiikin mukkaan. Oikiastaan ihan kaikkia on kivempaa tehä musiikin mukkaan. Ei tarvi kuitenkaan koko levyä kuunnella läpi tätä yhtä liikettä tehessä. Hyvä aika on semmonen että alakaa jo tärisyttään vattalihaksisa. Kipiään ei muuten saa käyä niskaan.

Numero kasi. Mee kontilles. Joojoo, mee nyt. Nosta toinen jalaka ylös niin että pakarasa tuntuu. Tee sama toisella. Sitte voit vaikeuttaa hommaa nostamalla vasemman jalan noustesa oikian käen etteen suoraksi. Ja oikian jalan kans vasemman käen. Aijai.
Siinä kontillaan voi tehä muutaki kivvaa. Pervo! Taas sää aattelet tuommosia. Tarkotin vähän erilaisia peppujuttuja.
Nostappa jalakaa sivulle niinku koira pisulla. Potkase sivulle, hyööghh! Sitte et laskekkaa sitä takasin paikolleen vaan veät poloven eellä ristiin toisen jalan yli maahan. Aijai! Tee toisellaki jalalla sama. Tai jos haluat varmistua siitä mihin se tehuaa tai tehuaako ollenkaan, tee vaan toisella koivella ja totea seuraavana päivänä, että vaan siihe toiseen sattuu. Hyvällä tavalla.

Siinäpä sulle haastetta! Sää voit tehä nää nyt heti tai aikoa tehä ne vielä joskus.
Voithan sää vielä lankuttaa ja tehä vaikka kyykkyhyppyjäki. Tai kyykkyhyppyjä punnerrusten kans! Tai juosta taloa ympäri ja tehä kuperkeikkoja. Mutta ei oo pakko, eiköhän nuoki riitä.

Sitte kannattaa muistaa venytelläkki ettei napsaha aivan jummiin. Juutuupista vois löytyä hyviä venyttelyohojeita tai  kirjastostaki oon löytänyt kivoja dvd:itä. Usiasti mää lainaan ne ja sitte laina-ajan päättyesä pallautan kattomatta kun sattukin justiinsa muita kiireitä siihen laina-ajalle. Seuraavaksi aattelin lainata uuestaan Hotakaisen Juoksuhaudantien. Siinä ei kyllä muistaakseni oo jumppa- eikä venyttelyohojeita, mutta se mennee luultavasti samalla kaavalla ku nuitten dvd:ittenki kans eli palautettaan lukematta.

Ja koska tää on mun blogi, mää saan kehua itteäni niin paljon ku haluan. Just nyt voin kehuskella sillä, että vaikka väsytti aamulla, oli yli kakskytä astetta pakkasta ja ei olis millään viittiny lähteä turvallisesta lämpimästä ulos kylymään pimmeyteen, otin kuitenki ja kävin vetäsemässä salilla aamu-bodipalanset! Hyvä minä!! Ja nyt palakihten hikisen vartaloni kuumilla löylyillä ja sen jälkeen alkoholittomalla pallauttelujuomalla (on aamu vielä). Ja jään ootteleen sun kommentteja siitä mihin alako sattuun, pebaan vai mahhaan! Adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?