Powered By Blogger

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Haaste



 
MUN UUEN VUOJEN TOIVE



Hola! Täytän tänä vuonna 35 vuotta. Älä vielä onnittele, synttäreihin on aikaa kuukausia. Mielesä kuitenki käy, joko kroppa alakaa olla sen ikäinen, että sen käyttöä pitäis ajatella tarkemmin. Voiko ennää tehä asioita samalla tavalla tai samalla temmolla? Kestääkö tuloksien saaminen tai pallautuminen kauemmin? Ja mitä mää teen tästä etteenpäin? 35 on vielä nuori alottamaan uuenlaisen elämän, riippuen tietenki siitä minkälainen aiempi on ollu. Uus seitenvuotiskausi koputtellee jo ovella. Ehkä vaihan nimeni. Mun uus intiaaninimi vois olla hän-joka-käy-kierroksilla. Päältä päin rauhallinen, mutta sisällä myrskyää.

1.1. Uus aika alakaa ja alottaa…………………………….

Tämä vuosi alotetaan reippaasti (niinku aina vuosi alotetaan ja se lopahtaa pian) haasteella!! Otetaanpa heti vuojen alakuun kunnon testi, jolla seleviää ootko rapakunnosa vai ruodusa! Haasteen tuloksia ja muitaki tuloksia mitä haluat mitata voit kirjata ylös tai kommentoija tähän, tai olla kirjaamatta tai kommentoimatta. Mullapa on uus vuojen 2017 kuntokalenteri, johon merkkaan omiani. Miten on paino kehittyny ja vyötärönympärys kasvanu. Sellailin tuosa vuojen 2016 kalenteria ja ihan hämmästyin ku oon koko ajan aatellu että tuli ainaki kymmenen kilua viime vuonna lissää. No eipä tullu ku vaan viis! Ei ees paha! Syöminen siis jatkukoon! No ei ku tänä vuonna kuitenki olis tarkotus päästä ruotuun niitten viien kilon ja enemmänki kans. Ettei tulis sitä diabetestä ja että mahtus vaatteet päälle. Ja että jaksas kaikkia juttuja!
 

Täsä tullee haasteen osiot! Joko jänskättää?! Voit tehä ne tammikuusa yhellä viikolla tai koko kuun ajan, tai helemikuusa tai lokakuusa tai millon sulle itelle passaaki parhaiten. Kerro sitte mullekki miten meni, eiks joo! Sano että joo. Hyvä. Alotetaan. Otappa lattialle hyvä lankutusasento.
No EI vaan:

1. Pystykkö olemaan 7 päivää iliman tippaakaan alakoholia. Iliman yömyssyä, saunakalijaa tai perjantaipullua. Entä 14 päivää? Kuukausi on liiottelua, semmoseen me ei lähetä. Sei oo terveellistä vettää kuukausi nollalinijaa ja sitte juua kaksin käsin! Eikä elämäsä muutenkaan oo liikaa iloja, joten unohetaan semmoset ja mennään kohtuuella. VINKKI:Kalijan makkuun tykästyneelle alakoholiton Nikolai on hyvä vaihtoehto!  
2. Pystykkö käveleen portaat hengästymättä. VINKKI: Jos et, harjottele. Kävelemällä portaita. Hissi ei auta.  
3. Tää on enemmänki miehille. Pystykkö tekkeen kahta asiaa yhtä aikaa sujuvasti. Esim. kuunteleen emäntää samalla ku katot telekkaria/puhelinta/läppäriä ja ymmärtään (!!!) kuulemas. Naiset voi kokkeilla vastaavasti pystykkö kaiken sen kotityön, työn, ynnä muun ohella ottaan itelles puoli tuntia ommaa aikaa (yhellä kertaa, per viikko). Omaksi ajaksi lasketaan yksin saunominen, lenkkeily, lukeminen tai harrastaminen iliman häiriötekijöitä. Oa:ksi ei lasketa pyykkäämistä kodinhoitohuoneen ovi kii, eikä siivoamista sillä aikaa ku muu perhe on kaupasa. VINKKI: Voi vaikuttaa parisuhteeseen positiivisella tavalla!  
4. Jaksakko leikkiä lasten kans. Siis jos on omia, niitten kans. Jos jaksat leikkiä muitten kakaroitten kans, oot kovakuntonen! VINKKI: Lapsilta saa ihania ajatuksia ja positiivista energiaa, jotku on vitsikkäitäki. Lasten kans puuhailu on parasta "maadottumista".  
5. Ystävän kans tappaaminen. Ei tappaminen, anteeksi murresanan ouot vivahteet! Niin, tai mitä nyt kukaki oman ystäväsä kans tekkeeki… Monestikko viikosa tai kuukauesa näät ystävää tai kaveria? Ekkö ees kerran kuusa? Kai nyt ees puhelimesa ehit juoruta sen kerran kuusa? Ystävät on elämän suola ja yks arjen issoimmista nautinto"aineista". VINKKI: Aina ei tarvi siivota ja leipua ku kaveri tullee kyllään. Sopikaa kaverin kans että jos teilä saa olla allas täynnä tiskejä nii meiläki voi olla makaroonia pöyän alla. Sou not sanos NykäsMattiki! Ehtii ja jaksaa enempi keskittyä olennaiseen eli rupattelluun! VINKKI2: Kaverin kans voi kahavitella, herkutella ja juopotella, mutta myöski käyä kävelyllä tai jumpasa. Tai vaikka pokemoninmetsästyslenkillä!  
6. Tee aina sillon tällön sitä (pervo, en tarkottanu SITÄ!) yhtä tai vaikka kahtaki asiaa mistä ite oikiasti nautit! Mahollisesti jotaki luovaa ja päätä tyhjentävvää. Ei sen tarvi olla sen kummosempaa ku kukkien kasvattelu, askartelu, piirustelu, unelmointi hilijaa itekseen tai niinku mulla, tämmösten höpöhöpöjuttujen kirjottelu. Kuha siitä tullee rento mieli! VINKKI: Jos sitä tarkottaa sulle SITÄ, tee sitä.  
7. Kato peiliin. Mitä näät. Jaksakko hymmyillä. Jos et, reenaa eellisiä kohtia. Jos hymmyilyttää, tiiät että teet jottain itelles oikein!

Siinäpä haastetta akalle ku akalle kokkoon ja painoon kattomatta. Nuo ku saa kohilleen ja kattoo vähän mitä suuhusa pistää, niin siinä sivusa se painoki laskee - siis jos sulla sellanen tavote on. Mutta muistappa, tiiäthän nää, oot täyellinen just tuommosena ku oot!

 
Puss och kram!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?