Powered By Blogger

lauantai 7. tammikuuta 2017

Valoa tähänki päähän tunnelia!


Hiphei! 
Oon nukkunu ja palijon! Kun lapset on lomilla ja ukko töisä, otan ilon irti työttömän perheenäitin (eli selkeesti ei kuitenkaan toimettoman) kotiarjesta! Oonki ollu työtön jo.......... kokonaisen viikon! 
 Me ollaan lasten kans oltu niin lomalla tää viikko! Ei aikasia herätyksiä ennen ku koulut taas alakaa. Mulla on ollu usiampana aamuna kello soimassa aikasin ku on ollu tarkotus lähtiä  aamusalille, mutta sitte vaan totesin niinku karhu talaviunilla etton liian kylymä lähtä laittaan autua roikkaan, sammutin puhelimesta herätyksen ja käänsin sängysä kylykiä! Mutta oon mää kuule parina aamuna sitte lähtenykki ja ottanu kunnon aamujumpat! Ja kyllä kannatti joka kerta, suosittelen. Yöunet on venyny 10 viiva 12-tuntisiksi, vissiin vähän kertyny univelekaa josaki vaiheesa. Kyllä se uni maistuuki hyvälle! Mitä sitte jos tullee kolome kertaa vähemmän rahhaa työttömänä. Saapaha ainaki nukkua. Eikä tätä kauaa kestä, kohta ne alakaa taas soitteleen sinne ku ravintolaelämä kevväämmällä vilikastuu. Tammikuut nyt on tämmösiä horroskuukausia.

Ei täsä nyt oo tarkotus lällättää sulle joka jouvut joka aamu lähteen tuonne pimmeyteen. Ihan vaan kerranki nautin ku joku asia on hyvin. Se on sitä, "making the most of it", tiiäthän sää, parhaat päältä!  Sitäpaitti ku mää oon nukkunu hyvin, mua ei vituta yhtään niin palijon, ei tee puoliksikkaa niin paljon mieli mässätä ja reenitki luistaa tosi hyvin! Taijanpa vähän luukuttaa lattareita ja illoita siitä että oon elosa, se on jo ihime ku en oo ihan horroksesa näin tammikuusa. Nyt on niin pimiää, tylsää ja kylymää, ettei tästä seleviä ku äärimmäisillä keinoilla! Kävin kaverin kans lenkillä ja semmosisa kohisa misä ei ollu katuvaloja oli niin pimiää, että piti mennä pelekällä järjen valolla ja mutu-tuntumalla. Ja oli liukasta! Mutta selevittiin. Ja sai rupatella! 

Niitä äärimmäisiä keinoja on jokune. On nukuttava vähintään 15 tuntia vuorokauvesa, kerrospukkeuvuttava ainaki kaksiin eripitusiin villasukkiin, kolomeen erimalliseen paitaan, huiviin ja thermoleggareihin plus samettiminihammeeseen. Se mulla on aina kesät talavet. Sitte on syötävä lämmittäviä ruokia niinku nakkikeittua ja lasagnea ja juotava lämmittäviä juomia. Sää varmaan tiiätki mitä ne on.. Joka päivä. Näin pimiällä pittää myös olla kaikki maholliset ledit, halokeenit, ottalamput ja näyttöruuvut loistamasa valua että näkkee ees jottain. Meijän kotimökki on läpivalonen, siis isot akkunat etteen taakse ja silti en meinaa nähä mittään sisällä marraskuusta huhtikuuhun! Ja kyllä, oon muistanu laittaa lasit päähän!
Mää tiiän että oisin niiiin eri ihiminen jos asusin josaki lämpimäsä. Oi sitä tunnetta, ku jalakoja ei palelis koko ajan, ku ei tarvis sisällä kaulahuivia. Ku ei tarvis aina miettiä millä vaatteilla tarkenee, vaan vois lähtä ulos niisä kamppeisa misä ite haluaa! Eikä menis naama norsun wiulle ku pipo kiristää ja toppatakisa palelee ulukona mutta sisällä kaupasa tukehtuu.

Kaiken tän kylymyyen ja surkeuen vastapainoksi pittää keksiä kaikkia ilosempaa toimintaa. Ihan pelekkä nukkuminen ei sentään riitä. Oon virallisesti lääkärin allekirjotusta vaille itelleni määränny lenkkeilyjä, kahavitteluja ja yön-yli-retkiä ystävien seurasa. Yön-yli-retket pittää tietenki sisällään kulttyyyria, kuten konsertteja (nehän taitaaki olla korkiakulttyyyyria), urheilua (lätkäpeli) sekä liikuntaa (zumba master class), mutta myös opintoja (kaupungilla maleksiminen muka nähtävyyksien jälesä ja viinien maistelu). Oikeestaan shoppailuki on kauhian sivistävvää ku sittenhän sää pysyt kartalla mikä on niinku in ja hot ja swäg ja silleen! Kaikki nää retket sivistää mua ja mun ystäviä niin palijon, että sitä oikein jo oottaa seuraavaa pimiää kautta! Sillä kesä on vain lämmöstä nauttimista varten. Kaikki ne kolome päivää.


Kottiuvuin täsä hetki sitte yheltä sivistävältä retkeltä. Kylläpä tuli maailma paremmaksi taas olla ja ellää! Ja pääsäki humisee eilisen illan sihi.....sivistysjuoma vielä sen verran, että alan tekkeen suuria ja pyhiä ruotuun pääsy-päätöksiä. Aion saaja puotettua nyt viis kilua sanotaan nyt vaikka toukokuuhun mennesä! Ja aion kehittää lihaskuntoa, tulla vahvemmaksi, energisemmäksi ja ilosemmaksi. Siinäpä mulle tavotetta. Saa tsempata! Miten ite aattelit alottaa tän vuojen? Kohta on jo kevät, onko suunnitelmia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä ite oot mieltä?